L’experiència de desenvolupar un taller de creativitat a l’Escola Mare de Déu de Núria


IMG_0703Ahir vam anar a l’Escola Mare de Déu de Núria a desenvolupar el primer bloc del taller “Aiguabarreig. La creativitat,una forma de vida”. Durant aproximadament tres hores vam compartir amb els nens i nenes de 2n d’ESO d’aquesta escola de Barcelona què és la creativitat i com fer-ho perquè aquesta brolli sense complexes.

El taller parteix, entre d’altres, de l’últim projecte audiovisual de Videoplay i Vinagreta que, com sabeu, és un aiguabarreig de sensacions poètiques diferents que l’únic lligam que tenen en comú són els autors i la seva sensibilitat per donar-li forma de conjunt. Podríem dir, i diem sovint, que Aiguabarreig emula la poesia o la literatura en la seva forma de mostrar-se i vam pensar que era un bon punt de partida per iniciar aquesta sèrie de tallers sobre creativitat, ja que si la realitat és poesia, observant des de la subjectivitat, qualsevol de nosaltres pot trobar quelcom per inspirar-se.

L’objectiu és treballar la creativitat conjuntament amb les escoles. Considerem que és un valor en alça que s’ha de despertar a les escoles i a casa. La societat ha canviat molt i vol persones adultes que siguin creatives, i no només productives com abans. El taller dóna eines i recursos per desenvolupar la pròpia creativitat en qualsevol projecte escolar o vital. I creiem que per tal que els alumnes es deshinibeixin i alliberin totalment la seva imaginació, han de fer una part de la feina amb els seus professors, que els coneixen i els poden guiar molt millor que nosaltres. La nostra tasca és destapar una ampolla de cava plena de bombolles de creativitat expectants. La màgia és dins seu, però l’han de treballar, i no sempre individualment, ja que en la majoria d’ocasions obtindran més bon resultats en equip.

Segurament fins a la propera sessió no veurem si realment hem sabut fer-nos entendre. Els alumnes ens obsequiaran amb una presentació dels projectes desenvolupats mitjançant els conceptes sorgits del darrer exercici pràctic del taller. Tanmateix, sortim contents d’aquesta primera experiència, ja que de moment aquest cava ha deixat bon sabor de llavis.

Jugàvem amb Llibretaavantatge, perquè l’Escola Mare de Déu de Núria, a banda de seguir amb el projecte curricular, fa un parell d’anys que imparteix tallers sobre creativitat i emprenedoria i, no és estrany que aquells nens i nenes quan es deixen anar sorprenguin tant. No és fàcil dir el primer que et ve a la ment davant d’un parell de desconeguts com nosaltres. Però ho van fer i, als exercicis pràctics, van sortir idees i conceptes tan impressionants com originals. Va ser una experiència fantàstica i ja tenim ganes que arribi el dia de tancar el taller per veure amb quins projectes ens sorprenen! De ben segur que tan aquests com la qualitat de les seves presentacions ens deixaran bocabadats!

Des d’aquí volem desitjar-los molts ànims i creativitat!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s