El “phubbing”, el practiques o el pateixes?


campanyastopphubbing“Phubbing” és el nom amb el que s’ha batejat l’acció de no prestar atenció a les persones que estan al nostre voltant per usar el mòbil per xatejar, actualitzar les nostres xarxes socials o descarregar arxius… Es tracta d’una malaltia estesa a la societat del S.XXI. Sembla més divertit mantenir una conversa amb persones que no hi són físicament, que amb les que tenim davant. De tots vosaltres, algú s’atreviria a dir que mai no ha practicat o ha patit el “phubbing” ?

És força corrent que a mitja conversa, un dels interlocutors posi la mà a la butxaca, tregui el mòbil i hi interactuï, situant-lo al mig del missatge comunicatiu, distraient tant a l’emissor com al receptor, i empobrint el diàleg.

Aquest procés alguns estudiosos l’entenen com el començament de l’aïllament dels éssers humans.

Aquesta addicció tan plena d’adeptes, però, també comença a tenir els seus detractors. Segons el New York Times ja hi ha diversos restaurants d’Estats Units que prohibeixen fer fotografies al seu interior amb els mòbils i, inclòs, hi ha un establiment de Los Angeles, pioner en la lluita “anti-phubbing”, que ofereix un 5% de descompte als clients que acceptin deixar el mòbil a l’entrada. Hi ha locals on s’està posant de moda un joc nou que és que als sopars de grup, la gent deixi els mòbils al centre de la taula. El primer que no pot resistir la temptació d’agafar-lo, paga el compte.

Per les xarxes socials també s’han començat a difondre imatges i  espots televisius amb aquest tipus de missatges.

I un estudiant australià de 23 anys, Alex Haigh, el mateix que va inventar el mot per aquest ús compulsiu del mòbil, ha iniciat una campanya “anti-phubbing” a internet.

A la seva pàgina s’hi recullen estadístiques sobre aquest fenòmen social, s’hi poden descarregar diferents estils de pòsters i targetes amb missatges en contra el “phubbing”, formularis per enviar a amics i conscienciar-los.  I, fins i tot, hi ha una secció per a pujar fotos de “phubbers”. Segur que, si ens hi parem a pensar, tots podríem formar part d’aquesta galeria… Potser per això, Alex Haigh afirma a la seva pàgina web que el “phubbing” podria ser la fi de la civilització.

adolescents mobil

posterphubbin

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s